Tibetaanse terriër info

Wie zijn wij

Wij zijn Mieke en Bert de Graaf wij wonen in Emmen aan de bosrand in het mooie Drenthe. Wij zijn in contact gekomen met de Tibetaanse terrier in 1995 toen Mieke op een dag na een wandeling thuis kwam met een verhaal; ik ben een mevrouw tegen gekomen met een mooie hond maar ik weet niet welk ras het was, maar dat het liefde op het eerste gezicht was dat was wel duidelijk. In die tijd hadden wij nog geen internet dus zoeken ging nog niet zo snel en gemakkelijk als tegenwoordig. Een paar dagen en wandelingen later kwamen we diezelfde mevrouw weer tegen en gelijk even een praatje gemaakt en natuurlijk gevraagt welk hondenras dat nu was waar ze mee liep? Dit was dus de eerste kennismaking met een Tibetaanse terrier. Na enige tijd zoeken hebben we kennis gemaakt met de fokker van kennel Talk of the Town en hier onze eerste hondje gekocht.

 

Dit is Candy Girl Talk of the Town (Misty) geboren 1996.

 

Na ons er meer en meer in te hebben verdiept werd er ook besloten om Candy girl Talk of the Town te gaan showen op een hondenshow en na de behaalde kwalificaties er een nestje mee te fokken. Nu was het virus helemaal compleet en is de kennelnaam From the Counts Place aangevraagd bij de Raad van beheer nederland. Inmiddels was Mieke na een gedegen opleiding ook met haar eigen trimsalon gestart. Na enige tijd met liefde ook andere hondenrassen te hebben getrimd moest dit helaas wegens gezondheidproblemen weer worden gestaakt. Bert is in 2009 ook met de opleiding tot hondentrimmer begonnen doordat de vachtverzorging van de honden toch hoofdzakelijk bij hem lag en ligt. Hiermee is er dus veel kennis in huis op het gebied van o.a. vachtverzorging, fokken, parasieten,en ziekteleer.

Wij zijn met onze kennel aangesloten bij de Tibetaanse terrier club Nederland. Wij fokken volgens het regelement van de Tibetaanse terrier club Nederland, Raad van Beheer, en FCI. De ouder honden waar wij mee fokken, zijn allemaal onderzocht op mogelijke erfelijke afwijkingen en DNA onderzocht op NCL/PLL. Waarmee we willen aantonen dat het welzijn en de gezondheid van onze honden altijd voorop staat. Wij hebben af en toe een nestje pups die in huis opgroeien en met zoveel mogelijke allerdaagse dingen gesocialiseerd worden.

 

Geplaatst door : Bert & Mieke 10 Aug 2011   |   Cathegorie Tibetaanse Terriër info,

Page 1 of 1 1

Foto Gallery

tibetaanse terriër tibetaanse terriër tibetaanse terriër tibetaanse terriër tibetaanse terriër tibetaanse terriër

eigenschappen

Onderstaand vind je de belangrijkste Tibetaanse terriër karakter eigenschappen die U wellicht nog kunnen overtuigen van deze geweldige honden, als u dat nogal niet was ?!

Neem contact op

Voor vragen schraam u niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Adress: Valtherzandweg 104
Postcode: 7815 AX Emmen
Mobiel: +316 - 215 324 89
E-mail: mieke.de.graaf@home.nl